­

7 Απλοί τρόποι για να κάνετε το παιδί σας να λατρέψει το βούρτσισμα

 

δόντια, βούρτσισμα, παιδί, οδοντόβουρτσα, παιχνίδι, επιβράβευση, ανταμοιβή, dontia kai paidi, vourtsisma, odontobourtsa, epivraveusi, antamoivi, Τσαλιγοπούλου Ευθυμία, Λαγκαδά 130, Τηλέφωνο 2310 822572, οδοντίατρος, οδοντιατρικές υπηρεσίες, δόντια, υγεία στόματος, οδοντιατρική υγεία,  οδοντιατρείο, odontiatros, odontiatrikes upiresies, dontia, odontiatreio, odontiatriki ygeia, ygeia stomatos

  1. Αγοράστε μια μαλακή οδοντόβουρτσα με τον αγαπημένο χαρακτήρα ή στο αγαπημένο χρώμα.
    Φροντίστε να είναι στο σωστό μέγεθος και να είναι άνετα όταν την κρατάει.

  2. Δοκιμάστε διάφορες γεύσεις οδοντόκρεμας μέχρι να βρείτε ποια του αρέσει.

  3. Αρχίστε να βουρτσίζεται τα δόντια του παιδιού καθώς στέκεστε πίσω του και το κεφάλι του ακουμπά στο στήθος σας. Καλό θα είναι η διαδικασία να γίνεται μπροστά στον καθρέφτη για να βλέπει το παιδί τι γίνεται και να μην τρομάζει.

  4. Φτιάξτε έναν πίνακα όπου θα απεικονίζει με σχέδια ή καρτούν τα διάφορα στάδια βουρτσίσματος. Π.χ. τοποθέτηση οδοντόκρεμας, βούρτσισμα, ξέπλυμα στόματος, τοποθέτηση οδοντόβουρτσας στη θέση της κ.τ.λ.

  5. Βρείτε έναν χώρο όπου του αρέσει και αισθάνεται όμορφα για το βούρτσισμα, ακόμα και αν είναι το σαλόνι ή το δωμάτιό του.

  6. Μια χρωματική κλεψύδρα θα είναι χρήσιμη δείχνοντας τη σωστή διάρκεια του βουρτσίσματος.

  7. Επικροτείστε το παιδί για την προσπάθεια λεκτικά, ή ανταμείψτε το δίνοντας του π.χ. να παίξει με το αγαπημένο του παιχνίδι περισσότερη ώρα.

Κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας  2310 822572
­