­

 φθόριο, φθορίωση, προστασία δοντιών, τερηδόνα, οδοντόκρεμα, στοματικά διαλύματα, ζελέ φθορίωσης, τροφές με φθόριο, fthorio, fthoriwsi, nprostasia dontiwn,  teridona, odontokrema, stomatika dialumata, zele fthoriwsis, trofew me fthorio, Τσαλιγοπούλου Ευθυμία, Λαγκαδά 130, Τηλέφωνο 2310 822572, οδοντίατρος, οδοντιατρικές υπηρεσίες, δόντια, υγεία στόματος, οδοντιατρική υγεία,  οδοντιατρείο, odontiatros, odontiatrikes upiresies, dontia, odontiatreio, odontiatriki ygeia, ygeia stomatos


Το φθόριο είναι ένα φυσικό μεταλλικό στοιχείο που αποτελεί το σημαντικότερο όπλο 
κατά της τερηδόνας. Ενσωματώνεται στην αδαμαντίνη και την κάνει πιο σκληρή και ανθεκτική.Έτσι τα δόντια αντέχουν περισσότερο στις επιθέσεις των οξέων. Τα οξέα σχηματίζουν όταν ταβακτηρίδια στην οδοντική πλάκα διασπούν τα σάκχαρα από τους υδατάνθρακες που λαμβάνονται από τις τροφές.

Με καθημερινή χρήση οδοντόκρεμας και άλλων φθοριούχων σκευασμάτων, εξισορροπεί τη δράση των τερηδογόνων οξέων στα δόντια, παρεμποδίζοντας την αφαλάτωση και προάγοντας την επαναλάτωση της αδαμαντίνης. Βοηθάει δηλαδή στην επανόρθωση των αλλοιώσεων από την τερηδόνα σε πρώιμα στάδια.

 

ΠΗΓΕΣ ΦΘΟΡΙΟΥ

  1. Τροφές (μαύρο-πράσινο τσάι, σαρδέλες)

  2. Οδοντόκρεμα

  3. Στοματικά διαλύματα

 

Οδοντόκρεμες:

  • Σε παιδιά < 2 ετών πρέπει να χρησιμοποιούνται οδοντόκρεμες με συγκέντρωση φθορίου 250-500 ppm

  • Σε παιδιά 2-6 ετών 500-1000 ppm

  • Και μετά την ηλικία των 12 ετών επιτρέπεται η χρήση και >1000 ppm (1000-1500 ppm)

 

Στοματικά διαλύματα:

Φθοριούχα με συγκέντρωση 0,05%

Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από παιδιά μικρότερα των 6 ετών, γιατί είναι σημαντικό να μην καταπίνεται το διάλυμα.

 

ΤΟΠΙΚΗ ΦΘΟΡΙΩΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ ΣΤΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ

Μετά τον καθαρισμό των δοντιών γίνεται εφαρμογή gel υψηλής περιεκτικότητας φθορίου με τη βοήθεια ειδικών πλαστικών δισκαρίων. Η διαδικασία είναι απλή, ανώδυνη και διαρκεί 2-4΄. Συνίσταται περίπου 2 φορές το χρόνο όπου ταυτόχρονα θα γίνεται και έλεγχος της κατάστασης του στόματος από τον οδοντίατρο.

 

Κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας  2310 822572
­