­

τερηδόνα,  οδοντικό απόστημα, διάβρωση των δοντιών, αποτριβή των δοντιών, τραυματισμός των δοντιών, ραγισμένο ή σπασμένο δόντι, υποχώρηση των ούλων, υφίζηση ούλων, περιοδοντική νόσος, ουλίτιδα,  έγκλειστοι φρονιμίτες,  βρουξισμός, σφίξιμο ή τρίξιμο των δοντιών, διαταραχές της κροταφογναθικής διάρθρωσης, ιγμορίτιδα, ωτίτιδα, spasmeno donti, ragismeno donti, triximo dontiwn, oulitida, periodontitida, teridona, apostima dontiou, απόστημα δοντιού,Τσαλιγοπούλου Ευθυμία, Λαγκαδά 130, Τηλέφωνο 2310 822572, οδοντίατρος, οδοντιατρικές υπηρεσίες, δόντια, υγεία στόματος, οδοντιατρική υγεία,  οδοντιατρείο, odontiatros, odontiatrikes upiresies, dontia, odontiatreio, odontiatriki ygeia, ygeia stomatos
Ο οδοντικός πόνος μπορεί να εντοπίζεται σε ένα μόνο δόντι ή να είναι διάχυτος επηρεάζοντας μια ομάδα δοντιών. Η αιτία του πόνου δεν βρίσκεται πάντα στο δόντι στο οποίο αισθανόμαστε την ενόχληση. Μπορεί να σχετίζεται με ένα διπλανό δόντι, με τους ιστούς γύρω του, ή ακόμη και με ένα μη οδοντιατρικό πρόβλημα υγείας. Είναι γενικά ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά στο στόμα μας. Μας προειδοποιεί για μια υφιστάμενη μόλυνσης ή φλεγμονή, καθώς επίσης και για άλλες παθήσεις μη οδοντικής αιτιολογίας  που χρίζουν προσοχής.

Πιο αναλυτικά, οδοντικός πόνος παρουσιάζεται όταν προκληθεί ερεθισμός στον πολφό ενός δοντιού,
δηλαδή στο αγγειακό και νευρικό σύστημα που βρίσκεται μέσα στο δόντι. Όταν ο ερεθισμός είναι ήπιος προκαλείται μια υπεραιμία που προκαλεί ευαισθησία στα κρύα, στον αέρα, αλλά ακόμη και στα όξινα και τα γλυκά. Αυτός ο πόνος μπορεί να περάσει γρήγορα ή να γίνει χρόνιος και να επανέρχεται σε διάφορες στιγμές, κυρίως σε περιόδους μεγάλου στρες. Αν η υπεραιμία προχωρήσει και εγκατασταθεί φλεγμονή ο πόνος γίνεται οξύτερος και παλμικός, προκαλεί ευαισθησία στα ζεστά, στη μάσηση και επιδεινώνεται με την κατάκλιση.


Οδοντικές Αιτίες

Άλλες Αιτίες

  • Ιγμορίτιδα
  • Νευραλγία τριδύμου
  • Ωτίτιδα

Όταν ο ερεθισμός είναι ήπιος προκαλείται μια υπεραιμία που έχει σαν αποτέλεσμα την ευαισθησία του δοντιού στα κρύα ροφήματα αλλά και στα όξινα και τα γλυκά, ακόμη και κατά την μάσηση. Αυτός ο πόνος μπορεί να περάσει γρήγορα ή να γίνει χρόνιος και να επανέρχεται σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες ή σε περιόδους μεγάλου στρές. Αν η υπεραιμία προχωρήσει και εγκατασταθεί φλεγμονή ο πονόδοντος γίνεται οξύτερος και παλμικός, προκαλεί ευαισθησία στα ζεστά ροφήματα και κατά τη μάσηση και επιδεινώνεται με την κατάκλιση.

Κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας  2310 822572
­